Kanelkola

Jag hittade det här inlägget om kanelkola opublicerat här på julbloggen och tänkte att bättre sen än aldrig kommer det nu (dock med en gammal bild då jag inte hittade någon från 2019 års bak). I vanlig ordning får jag lite "julkänslor" såhär mitt i semestern i augusti. Några riktiga julkänslor är det nog inte men väl lite tankar på det. Julen är ju något helt annat än tiden vi är inne i nu, den är mysig och murrig snarare än solig och härligt badtrött. Hursom, här kommer kanelkolereceptet:
 
Jordens godaste kola har kokats ännu ett år.
 
Ingredienser
1 vaniljstång
100 g smör
3 kanelstänger
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1⁄2 dl ljus sirap
1⁄2 dl glykossirap
1⁄2 tsk salt
1 tsk malen kanel
 
Gör så här
Dela vaniljstången på längden. Bryn smöret i en kastrull och lägg ner vanilj- och kanelstänger.

Tillsätt resten av ingredienserna utom malen kanel.

Rör om och låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet.

Ta upp vanilj- och kanelstängerna. Rör ner malen kanel.

Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm.

Låt kallna och skär kolan i bitar.
 
 
 

Kommentarer:

1 Sofies julblogg:

Låter gott!

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista