Tekniska idéer och designlösningar presenterades av deltagare i Robotics Championship robotiktävlingen . Den regionala etappen av All-Russian Championship ägde rum i Moskva. Temat för i år var energi.

“Gubbarna förbereder allt helt och hållet inom energiområdet. De träffar industriella partners vars industrier är relaterade till energi, de besöker energirelaterade företag”, säger Marina Marchenko , biträdande generaldirektör för talangutveckling och personlig potential för ANO Human Capital Development.

En av deltagarna, Konstantin Durmischan , presenterade för juryn en layout av belysningssystemet i ett hyreshus.

“Vi föreslår att ansluta hissöppningssensorerna med ljuset, det vill säga när hissdörren öppnas tänds ljuset i två eller tre sekunder och du kan redan gå in i entrén eller till någon våning, rörelsesensorerna kommer redan att upptäcka dig där och ljuset kommer att tändas”, – förklarade han. Så belysningen i entréerna blir bekvämare, samtidigt som dess effektivitet bibehålls.

Att presentera ditt projekt är den första uppgiften. Den andra uppgiften är att sätta ihop roboten. Teamet från Moskvaskolan nr 444 valde den traditionella designen, men moderniserade den. Vi har arbetat med projektet sedan läsårets början. Efter att prototypen byggts tar det ytterligare några veckor att testa den.

Robotens hastighet kan nå 10-12 km / h – ungefär som att springa en tonåring. Samtidigt måste utvecklare upprätthålla noggrannheten i rörelserna för alla mekanismer. Teamen berättar om hur de åstadkommit detta i sina häften.

Moskva-fasen av mästerskapet samlade mer än 400 deltagare. Vinnarna väntar på den allryska tävlingen, som kommer att hållas i Jekaterinburg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here