Varm choklad på pinne

Häromdagen satt jag och slöscrollade runt på Instagram och fick fram en bild på något chokladigt med kanelstänger i sig, något som givetvis fångade min uppmärksamhet. I bildtexten stod det sedan "varm choklad på pinne" och att receptet fanns på bloggen Baka med Frida.

Jag är ju ett himla fan av varm choklad men tycker ofta att chokladsmaken är för mjäkig, jag vill ha något som smakar riktigt mycket choklad helt enkelt. Och kanske kan det här vara svaret! En ordentlig bit med choklad som man helt enkelt rör ner i en kopp med varm mjölk. Kan föredömligt förvaras i frysen och tas fram "vid behov". Jag tycker verkligen om den lilla detaljen att man använder en kanelstång istället för en vanlig pinne i trä, jag tror att det kommer ge en grymt god (och julig!) bi-smak.

Frågan är nu bara hur jag ska göra dessa choklad-på-pinnar för när jag sökte på Frida bakblogg så fick jag fram två olika recept. Ett som innehöll socker, kakao och grädde och ett som innehöll mörk choklad, kondenserad mjölk och lite kakao. Jag tänker spontant att det sistnämnda receptet smakar mest choklad. Det första receptet är, bortsett från grädden, det "vanliga" receptet på varm choklad och innehåller bara kakao och socker.

Hur som helst så är detta något jag tänker prova! Enkelt att göra och förhoppningsvis en ny smakdimension i varm choklad-drickandet.

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista