Söndag

Så var det redan söndagkväll. Helgen har gått i ett rasande tempo men en hel del julande har jag hunnit med. Igår var vi en snabbis på Ikea och jag spanade in deras julsortiment men nej, det fanns verkligen ingenting som jag blev sugen på att köpa. Idag har jag både lyssnat på julmusik, köpt ännu en julklapp och kokat tre sorters fudge/kolor. Och just det, både igår och idag har jag ätit macka med rödbetssallad och köttbullar, så himla gott!
 
Dagens julbak då, tre sorter varav två jag redan gjort en gång i år. Juleskumsfudgen har en förmåga att försvinna redan innan december infunnit sig så därför var jag tvungen att koka en ny sats av den.
 
Jag kokade även saffransfudge för den jag gjorde förra helgen var jag inte helt nöjd med och jag tänker att jag ska kunna få till den bättre. Förra satsen blev så smulig och dessutom blev den alldeles mörkgul/brun, medan bilderna som finns till receptet visar på fina, ljusgula kuber. Så, nu provade jag att ha i lite mindre vit choklad, kokade på lägre värme och längre samt kokade inte upp den till den temperatur som jag gjorde förra helgen så jag tror att den här kommer bli lite mer kola-aktig. Dock blev den inte så ljusgul som jag ville ha den, men något bättre än förra veckan i alla fall.
 
Slutligen så kokade jag en saltlakritskola. Och utifrån mitt maniska skrapande av kastrullen efter att jag hällt upp smeten i en form så bedömer jag att denna kola kommer bli väldigt god.
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista