Julbollar 2.0

(null)

Som ni vet så bakar jag ju varje år mina älskade julbollar som är en juligare version av chokladbollar. i vanliga fall rullar jag dem i en kanelsockerblandning men i år valde jag istället att doppa dem i kanelkryddad choklad! Givetvis blev det en succé och jag rekommenderar er alla att testa :-) 

Ingredienser
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl russin
1 tsk kanel
1 msk kallt kaffe
175 g choklad, lite neutral olja och kanel
 
Gör så här
Mixa havregryn och russin i matberedare. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao och kanel och mixa tills allt är i småbitar.

Mixa ner smöret tills det börjar närma sig att bli en smet. Tillsätt sedan kaffet och mixa tills det är en fast smet.

Forma lagom stora bollar och ställ kallt i 1-2 timmar. 

Smält chokladen i ett vattenbad och blanda sedan i 1-2 msk neutral olja och 1-2 tsk kanel. Doppa därefter bollarna i chokladen och lägg på ett fat. Vill ni ha lika festliga julbollar som jag har så strör ni sedan guldglitter över dem.

Låt bollarna stå kallt.

(null)

(null)

Kommentarer:

1 Annelie K:

MUMS, vad gott! Kanelsockerblandning låter också väldigt gott.
Jag brukar göra både vita och bruna chokladbollar till jul. Har en dotter som inte tål brun choklad, så då kan hon också äta.

Svar: De är verkligen supergoda! :)
Sanna Lindgren

2 Annli:

Wooho! Vilken uppgradering av en helt vanlig chokladboll (nåja inte helt vanlig) ser riktigt exklusiv ut, måste jag prova.

Svar: Haha, eller hur! Du måste verkligen prova!
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista