Köttbullarna!

Idag har jag även hunnit med att göra morgondagens köttbullar! Himla goda, i vanlig ordning. I år gjorde jag dock om tillagningen och receptet något.
 
Du behöver
1000 g blandfärs
1.75 dl ströbröd
2 dl grädde
1.75 dl mjölk
2.5 msk riven gul lök
2 ägg
2.5 tsk salt
2.5 krm malen kryddpeppar
smör till stekning
 
Gör så här
Blanda grädde, mjölk, lök, ägg, salt och krydpeppar. Blanda sedan i ströbrödet och låt svälla i ca 10 minuter, rör om då och då.
Blanda färsen med ovan nämnda blandning, rör tills färsed är smidig och väl blandad.
Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar.
Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min. Tänk på att skrapa ur stekflott ur stekpannan mellan varje omgång köttbullar.
 
 
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista