Hög tid att luska

Julklappar, julklappar, julklappar. Det är ett hett ämne. Till vem ska man köpa? Hur mycket ska man köpa för? Och, den främsta frågan av dem alla: VAD ska man köpa? Det är inte alltid lätt att komma på de där fina och personliga julklapparna, med tusen tankar bakom som mottagaren blir sådär överlycklig för. Och ofta vägrar ju människor (antagligen på grund av antingen fantasibrist eller rädsla för att framstå som giriga) att lämna detaljerade önskelistor. Därav detta inlägg.
 
Nu (!) är det nämligen hög tid att börja luska runt, vad vill alla ha? Det är nu man kan ställa små frågor om specifika produkter. Ponera att du vet att någon behöver en taklampa (eller något annat), nu kan du fråga vilken lampa personen allra helst skulle vilja ha. Ni kan kolla runt på stan och i webbutiker tillsammans och du kan fråga väldigt specifikt och låtsas som att du bara är genuint intresserad av att prata om personens lamp-tyckande. Samma beteende den 22 december kommer dock avslöja dig direkt och förstöra det så roliga överraskningsmomentet i julklapparna.
 
Så börja luska nu. Och varsågod för tipset, nu har jag offrat alla mina chanser att ställa små oskyldiga frågor till mina nära och kära utan att de ska förstå vad jag håller på med :-)
 
 
 

Kommentarer:

1 sandralinneas:

Bäst är ändå att kontinuerligt under året göra små noteringar. Ingen kommer förvänta sig att det man pratat om i juni ligger under granen ett halvår senare. Det krävs förstås att man håller lite koll fram till jul så personen i fråga inte hinner köpa saken själv, annars kan det bli tråkigt. Men jag tycker det funkar rätt bra ändå.

Svar: Jag håller helt med dig, det är den mest optimala metoden :)
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista