Julpynt

Om en vecka är vi där, första advent! För att vara riktigt redo så har jag och min kille i helgen julpyntat. Adventsstjärnorna är uppe, adventsljusstaken är i fönstret, tomtarna är framme och julkrubban likaså, amaryllisen är planterad i rätt kruka och hyacinterna är satta i vaser. 

Kvar att göra är att fixa en adventsljusstake (inte en elektrisk utan en sån där med fyra ljus ni vet). Men jag har redan en liten plan för detta så ni ska nog få ett resultat i veckan :-)  

Angående adventsstjärnorna förresten. Min kille köpte någon himla bra grej som gör att man kan styra lamporna i stjärnorna via en app i telefonen. Vi kommer alltså inte behöva dra ur och sätta i kontakterna hela tiden utan kan helt enkelt tända och släcka alla tre via appen. Så bra grej! 

(null)

(null)

Krubban är traditionsenligt placerad under adventsstjärnorna (autentiskt ni vet). Dessutom har jag nu kommit fram till att de vise männen kommer utifrån och kommer alltså gående in från fönstret. 

(null)

Givetvis ska även Tjorven få lite julprydnader. Hittills har hon bara knockat en tomte en gång så jag tycker att det går bra :-)

(null)

(null)


Kommentarer:

1 Charlie CS- Kulturtanten som älskar jul:

Jag har hört om en del som väntar med de vise männen till trettondagen.

Svar: Men oj, vad ambitiöst! Då får de ju bara stå framme en vecka (om man är så engagerad så att man har kvar julpyntet så länge). Nej, jag maxar på med allt med en gång, det är enklast så :)
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista