Julpynt!

Som nog har framgått här på bloggen så behöver jag i år fylla på en del i mitt julpyntsförråd. Det känns både kul och dyrt :-)
 
Idag har jag kollat runt en del på *internet* och kommit på en massa bra idéer. Något som jag dock inte kommit att planera ännu är mina fönster. Jag har ett lite större fönster och ett mindre och nu är frågan hur jag ska komponera adventsstjärnor och adventsljusstakar. Eventuellt funderar jag på att ha flera stjärnor i det stora fönstret men då är den stora frågan hur det ska se ut. Hm, det här ska jag fundera vidare på men mina övriga idéer får ni redan nu!
 
När jag kikade runt hittade jag en mistel i plast och kom då på att jag i år absolut måste ha en, jag ska dock satsa på en riktig. Jag har ett glasdörrsparti i min lägenhet och där kommer den hänga så fint!
Jag har ganska nyligen upptäckt adventsljusstakarna från Konstsmide men jag tycker att det är så himla fina så jag funderar även på en sådan. De finns vanligtvis i rött, svart och grått.
 
 
Jag har tidigare skrivit om det här änglaspelet:
Jag är även lite sugen på att köpa en ny adventsljusstake. Min gamla som jag nödköpte när jag precis flyttat till Uppsala 2011 lever fortfarande kvar på grund av att jag inte hittat någon ny som jag tycker om så nu kanske det är dags att faktiskt hitta en ny. De jag har fått syn på idag är dessa:
Kanske aningens tråkig men jag gillar den.
 
 
Jag har nog aldrig köpt någonting från Ernst men den här tyckte jag om!
 
En nyhet för i år är ju även att jag ska ha en julgran. Som jag nämnt tidigare så ska det bli ett stort paket med röda kulor från IKEA och en slinga med flaggor! Men jag behöver ju även få tag på en toppstjärna. Jag har länge spanat på den här från Georg Jensen men antagligen kommer jag komma fram till att den är för dyr och köra på något lite mer ekonomiskt. Men fin är den!
Jag kommer även behöva julgransfot och julgransmatta. Mattan ska jag dock försöka köpa via Tradera eller dylikt, jag tänker att det kan finnas bra alternativ där!
 
Jag ska även införskaffa en hög cylindervas för mina tilltänkta amaryllisblommor. Och jag har också tänkt att jag ska ha extra höga kronljus. Det är fint när de ännu inte är tända och dessutom eldar jag ju på en hel del i juletid så det är bra om de håller ett tag. Och så ska jag antagligen ha lite juliga gardiner i form av något vinrött.
 
Just det! Jag blev så himla inspirerad när jag läste på Jul, Strålande Juls blogg om att ha stora pepparkakor i fönstret. Så det tänker jag mig att jag också ska ha, så himla härlig tradition. Bilden nedan är från den bloggen:
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista