Mjölkchokladbiskvier med lingonpulver

Mjölkchokladbiskvier med lingonpulver

Det här är ett supergott recept på biskvier som istället för smörkräm innehåller en chokladgräddkräm. Så goda och kan varieras i oändlighet, här med lingonpulver!
 
Ingredienser
Mandelbotten
125 g mandelmassa
60 g socker
1 äggvita
 
Fyllning
1 dl grädde
250 g mjölkchoklad
1 msk lingonpulver
100 gr mjölkchoklad, lite olja  och lingonpulver att doppa biskvierna i
 
Gör så här
Mandelbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och blanda med sockret.
Blanda i äggvitan lite i taget och rör tills du har en spritsbar smet.
Spritsa rundlar i storlek av en femkrona (den gamla sorten!)
Baka i ca 10-15 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Låt svalna.
 
Fyllning
Finhacka mjölkchokladen och lägg den tillsammans med smöret och lingonpulvret i en bunke.
Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen.
Rör om tills chokladen smält och du har en jämn fin smet.
Låt svalna och när det är rumstemperatur, vispa då upp med elvisp och spritsa ut på mandelbotten.
Låt kakorna stå i kylen, doppa dem sedan i den smälta chokladen och strö över lingonpulvret och kyl dem sedan igen.
 
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista