Den vegetariska julmaten

De senaste åren har det börjat ploppa upp fler och fler recept på vegetarisk julmat. Detta är såklart superbra, jag gillar verkligen när det finns alternativ. Dock tycker jag att det här med de "vegetariska julskinkorna" är riktigt dåligt. Julskinka är ju just julskinka. Vill man hellre äta något annat med senapsgriljering tycker jag absolut att man ska göra det, men det här med att kalla det för "skinka" gör det bara dumt. 
 
För nej, kålrot, rotselleri och halloumi kommer aldrig bli ens lite skinklikt. 
 

Kommentarer:

1 caroline Gustafsson :

Hahaha, nä, om det är något jag kan konstarera efter 20 jular utan julskinka så är det att kålrot är INTE julskinka. Däremot tycker jag framför allt Quorns julspecial är helt fullgod som ersättning för mig. FInns nån mer men inte lika bra. Men Quorns är supergod med en senapsgriljering!
Kram Caroline

Svar: Jag kan tänka mig att quorn kanske är det bästa alternativet! Kanske något att prova även för en köttätare :) Kram!
Sanna Lindgren

2 Sofies julblogg:

Haha, som vegetarian jag brukar bli skeptisk när vegetarisk mat kallas något med kött. Kan jag lita på att det är köttfritt? Inte så kul att äta något som kallas något med kött heller, det är ju det jag har valt bort!

Svar: Så tänker jag också, det är ju inte så att korv, köttbullar och skinka är den enda ”riktiga maten”, så varför inte kalla det något annat :)
Sanna Lindgren

3 Andrea:

Allt är ju bara ord i slutändan. Skinka är ju bara ett ersättningsord för gris. I slutändan är det väl för att det ska bli lättare för folk som letar efter en ersättning till skinka att hitta recept. Inte så lätt att veta vad man ska googla efter om man vill ha en ersättning till just skinka men inte vet vad. Vegetarisk julskinka är dock enkelt att komma ihåg och lätt att söka efter ;)

Svar: Det är bara något så himla sorgligt i att få kålrot som substitut till julskinka ;) Men nej, jag förstår absolut vad du menar! Julen är ju väldigt traditionsstyrd så att man försöker göra vegetariska varianter av det som redan erbjuda är inte sådär jättekonstigt!
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista