Adventskalendersdilemmat

Det poppar upp en himla massa härliga adventskalendrar just nu. Allting med alkohol går bort för mig, det känns inte så juligt. Även olika godis- och chokladkalendrar går bort på grund av att jag helst inte vill äta det varje dag genom hela december, det finns godsaker så att det räcker ändå tycker jag. Två kalendrar som jag dock tycker verkar lite härliga är den med müsli från MyMuesli och teadventskalendern. Jag äter müsli och dricker te i princip varje dag så det känns som att det är motiverat.
 
Jag motsätter mig dock onödig konsumtion och helt ärligt, är inte adventskalendern lite överflödig? Behöver man (vill man ens) ha en liten "present" varje dag? Det känns som att det bara bli för mycket.
 
Jag är mer positiv till kalendrar där man öppnar luckor varje söndag, alltså fyra luckor med lite större grejer då kanske. Finns det?
 

Kommentarer:

1 Bossis i lådan:

Ditt inlägg påminner mig att jag har sett müsliätare användas som en skymf.

2 Jul hos Linda:

Jag har tänkt precis samma sak, att det blir så mycket överflödig konsumtion med julkalendrar. Därför brukar jag bara satsa på Teadventskalendern, eftersom jag ändå dricker te varje dag.

Svar: Ja för min del är det också teadventskalender som eventuellt är aktuell!
Sanna Lindgren

3 Ulrika:

Åh, vad jag håller med! Vem vill sitta och gnassa godis hela december? Eller att barnen ska göra det? Tycker att en adventskalenderbok kan vara en rolig ide, borde finnas för vuxna också. Eller varför inte Snällkalendern? Med uppdrag varje dag, tex ”le mot någon du inte känner”, vilket ju kan ju vara en utmaning eller att kliva utanför komfortzonen (light) för en del. Och sprider lite glädje, kanske? Överskottet går till Bris eller friends, tror det senare, och arbete mot mobbing. Hittade min på Ica förra året.

Svar: Det där låter ju som en himla bra idé med Snällkalendern! Jag ska kolla upp den :)
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista