Knäckfudge

Jag hade förväntat mig ett mjukare resultat för att det verkligen ska få kallas fudge. Men! Gott var det alldeles oavsett så receptet får ni här.
 
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1/2 krm salt
1 msk smör
1 dl sötmandel
 
Gör så här
Blanda alla ingredienser förutom mandeln i en stor (gärna tjockbottnad) kastrull.

Koka smeten på medelhög värme tills den är 130 grader. Rör om då och då.

Grovhacka under tiden mandeln.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mandeln.

Fortsätt att röra tills smeten tjocknat något och den blivit ljusare.

Häll upp smeten i en form och låt stelna något i rumstemperatur. Skär därefter upp den i bitar.
 
(null)
 
(null)
 

Kommentarer:

1 Mamma:

Så skönt att slippa jobbet med formarna :)

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista