Julhelgen är över

Ännu är det ett par veckor kvar av julen (pepparkakshusätning och granplundring sker givetvis inte förrän tjugondagknut) men själva julhelgen är nu över. Själv har jag haft en fantastiskt fin julhelg och för mig hänger det ändå kvar lite då jag inte går tillbaka till mitt jobb förrän den 7:e januari. Dessutom är jag kvar i Falköping helgen ut och på fredag har jag ett släktkalas som jag ser mycket fram emot. 

Just nu gör jag ett tågbyte i Herrljunga för att ta mig till Borås. Min mamma jobbar idag och imorgon och jag är lite allergisk mot att sitta själv hemma så jag gör en utflykt till Textilmuseet i Borås. 

Hemma hos mamma är det förövrigt en riktig hyacintbonanza just nu, jäklar vad det doftar. Helt klart en av de mest juliga dofterna enligt mig!

(null)

(null)

Julaftons dessert blev förresten kanelparfait med lingonkolasås, supergott! Jag har dock ingen bild på detta. Det har jag däremot på tårtan/kakan som vi hade på eftermiddagen, en mandeltårta med apelsin och valnötter. Också den väldigt god!

(null)

Julskinkan

Ikväll var det äntligen dags för julskinka! Det här är en utav mat-höjdpunkterna under julen. Nygriljerad skinka på min mammas sirapsbröd är så himla gott! Jag äter ju inte någon skinka på julborden imorgon så jag brukar passa på ordentligt såhär dan före dan.

För nu är det dan före dan, imorgon är det julafton. Det ska bli så mysigt! Jag ska gå runt och tindra mest hela dagen tänkte jag :)

(null)

(null)

Färdig!

Nu är jag fördig med dagens alla bestyr! Julklapp, strumpbyxor och grynkorv är inhandlade. Köttbullarna är rullade och stekta. Kanelkolan är kokad och uppskuren (och provsmakad, ursäkta språket men satan vad god den kolan är!). Julbollarna är rullade. 

Nu har jag hört det ryktas om eftermiddagsfika, jag hoppas på lussebullar och en julbollar eller två! 

Receptet på livets kola kommer senare (och finns redan i arkivet under "Juliga recept" för dem som vill baka nu med en gång).

(null)

(null)Jultoppen - Topplista