Det här med att tröttna på julen...

Edward Blom skriver i en artikel om att julen börjar firas alldeles för tidigt. Han beklagar sig även över att julen, till följd av den tidiga starten, städas bort redan vid nyår och att detta gör de ökända oxveckorna så förfärligt långa. Och jo, han har ju faktiskt rätt. Jag är alltid färdig med julen runt nyår, crescendot i form av julafton, juldagen och annandag jul har varit och det brukar kännas ganska färdigt. Men att ändra detta genom att inte börja julfuska redan i oktober? Nja, det tror jag inte riktigt är möjligt. Jag älskar upptrappningen inför december. Vara igång med julbakandet i slutet av oktober för att sedan frysa in till december. Planera julpyntandet och julklappsinslagningarna. Dricka bara liiite förbjuden julmust i början av november, göra små undantag redan i oktober genom att prova julproduktnyheter, trycka ett pepparkakspaket i november trots att det är lite emot spelreglerna. Mm, allt det där som är en del av min jul. Nej, det vill jag faktiskt inte ta bort. En bättre lösning är nog att slänga in lite nya härliga firanden under oxveckorna istället :-)
 
 
 
Klassisk fuskstart med julmusten, bara en liten flaska...
 

Kommentarer:

1 Caroline Gustafsson :

Jag skulle aldrig få för mig att Jula ut innan tjugondagknut. Jag är inte ens trött på julen då! Har börjat smyga in i julmyset sen nån vecka tillbaka å detta ska eskalera långt förbi min sambos syn på vad som är hälsosamt! 😆 Äääääälska jul!! /Caroline

2 Sofies julblogg:

Inte börja fira jul förrän på julafton? Nej, nu tycker jag han går för långt åt andra hållet istället! Håller med dig, vi kan väl lägga in fler högtider mellan nyår och påsk istället (eller också), det är väl samma sak som att fira en massa andra högtider nu under hösten? :)

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista