Bildkavalkad på mig-dag

Nummer 18 i oktoberlistan säger att jag ska ha en bildkavalkad på mig-dag, som långtida julbloggar så finns det ju en hel del bilder på mig i juliga sammanhang så det ska jag nog kunna knåpa ihop åt er :-)
 
 
Från min julfika förra året! Hade helt glömt av vilket långt hår jag hade då. 
 
 
 
 
En midsommar då min kompis Victor hade med sig en julmustflaska till firandet!
 
 
När jag åkte ner till Falköping i smyg och överraskade min mamma med lussekatter (och mig själv) när hon kom hem från jobbet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sillen

Som ni vet så är jag inte någon vidare fantast av sill, den behöver inte stå på julbordet för min skull. På helgens julmarknad i Österbybruk salufördes det givetvis och jag kan inte låta bli att önska att jag en dag ska börja tycka om det. Det finns ju tusen olika smaker och det verkar så trevligt att vara med i sillgemenskapen. Dessutom hade det inte skadat om jag på julmarknaden hade kunnat provsmaka något annat än allt godisrelaterat :-)

 
 

Dagens juliga...

17:e oktober och oktoberlistan säger att jag ska skriva om "Dagens juliga...". Så jag antar att det denna dag är helt upp till mig vilken julig sak jag ska skriva om. Så jag tänkte ta och skriva om dagens juliga tips för att få igång julkänslan i december.
 
Jag vet att vissa har svårt att komma i julstämning innan själva julafton, att december bara stressas igenom och att jullugnet infinner sig först den 23:e, om ens det. Mitt bästa tips för att komma i julstämning redan på första advent är att gå på en första adventsgudstjänst. Det är himla fridfullt och garanterat något som sätter julstämning, all fin julmusik, prat om julen, tändande av ljuset i adventsljusstaken och ja, en massa fint. 
 
Sen ska man såklart även satsa på att adventspynta och att genomföra åtminstone ett litet julbak, det kan räcka med att köpa en pepparkaksdeg, trycka ut några kakor som du kör in i ugnen. Lite är bättre än inget! 
 
 
Jultoppen - Topplista