Varm choklad på pinne

De här små godsakerna gjorde jag för flera veckor sedan. Det är en chokladfudgebit (på en kanelstång) som lämpar sig ypperligt för att låta smälta i en mugg med varm mjölk. Festlig varm choklad med kanelsmak på ett kick!
 
Ingredienser
300 g mörk choklad (minst 70%)
1 burk kondenserad, sötad mjölk
1 msk kakao
Kanelstänger
 
Gör så här
Smält chokladen i en värmetålig skål i micro eller över vattenbad.

Rör ner den kondenserade mjölken och kakaon och arbeta ihop en tjock smet.

Tryck ut smeten i en bakpapperklädd brödform

Stick ner kanelstänger med jämna mellanrum.

Låt stelna i kylskåp 1 timme och skär sedan i jämnstora bitar. 

*Värm en kopp mjölk och rör ner en chokladfudge-klubba. Låt smälta ordentligt.

 
(null)
 
På bilden ser ni en halv sats.
 
(null)

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista