Saffransfudge - del 2

Som ni kanske minns så bestämde jag mig för att koka en ny sats saffransfudge. Den förra blev lite för smulig och inte så fin i färgen. Jag gjorde därför om receptet lite, tog bort 50 g vit choklad samt kokade den på betydligt lägre värme och inte till en så hög temperatur, det var knappt att den klarar kulprovet. 

Här har ni det nya receptet:

Ingredienser 
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
100 gram vit choklad
1 kuvert med saffran

Gör så här
Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det  precis klarar kulprovet.
Ta bort smeten från värmen och bryt ner chokladen & rör ner saffranet. Häll sedan upp i en klädd form och låt svalna i kylskåp tills den svalnat. Skär upp i lagom stora bitar. 

(null)
 
Betydligt finare resultat än tidigare:

(null)

Den är dock ändå god!

Kommentarer:

1 Anna:

Hej! En fundering nu när julbaket närmar sig men det ändå är några veckor kvar till jul - går det att frysa in fudge/kola eller hur förvarar du dem bäst för att de ska hålla sig? Risken finns ju givetvis att de äts upp snabbt så att detta inte är något problem egentligen ;)

Svar: Ja! Både fudge och kola går alldeles utmärkt att frysa. Det går även bra med bröd, bullar och kakor! Annars hade det här med att vara ute i god tid inte varit så bra i dessa sammanhang :-)
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista