Lakritskola

I helgen bakade jag en asmegagod lakritskola. Så. Himla. God. Verkligen ett hett tips till er saltlakritsälskare där ute.
 
Ingredienser
1 påse turkisk peppar karameller
3 dl med mörkt muscovadosocker (rörsocker)
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
50 gram smör
 
Gör så här
Lägg karamellerna i en påse och hamra dem till karamellpulver med kavel eller hammare. Spara cirka 1/2 dl till att toppa kolan med.

Häll upp smör, socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp tills kolan precis klarar av kulprovet. 
 
Ta bort från plattan och rör ner 1 dl av lakrispulvret tills allt smälter samman.
 
Häll lakritssmeten upp i en bakplåtspapperskläddform (cirka 15*30). Strö över resterande lakritspulver och låt kolan svalna innan du skär upp den i bitar.

(null)


Kommentera här:

Jultoppen - Topplista