Lakritskola

I helgen bakade jag en asmegagod lakritskola. Så. Himla. God. Verkligen ett hett tips till er saltlakritsälskare där ute.
 
Ingredienser
1 påse turkisk peppar karameller
3 dl med mörkt muscovadosocker (rörsocker)
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
50 gram smör
 
Gör så här
Lägg karamellerna i en påse och hamra dem till karamellpulver med kavel eller hammare. Spara cirka 1/2 dl till att toppa kolan med.

Häll upp smör, socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp tills kolan precis klarar av kulprovet. 
 
Ta bort från plattan och rör ner 1 dl av lakrispulvret tills allt smälter samman.
 
Häll lakritssmeten upp i en bakplåtspapperskläddform (cirka 15*30). Strö över resterande lakritspulver och låt kolan svalna innan du skär upp den i bitar.

(null)


Black Friday

Det lilla fenomenet Black Friday börjar mer och mer bli en grej även här i Sverige. Dock är det ännu ingenting som jag tar för givet, i år har jag inte haft en tanke på det förrän jag idag började bombarderas med sms och mejl från diverse kundklubbar som jag är medlem i. 

Vissa butiker kör med erbjudanden hela veckan medan andra enbart kör på fredag. Jag tänker att jag ska hålla ögonen öppna och se om något jag vill ha kommer på rea men någon hetsjakt på fredagseftermiddagen kommer det nog inte bli. 

(null)

Wolff och julkalendern

Det var en tragisk nyhet förra veckan att Rikard Wolff avlidit. Det drog dock även tankarna till årets julkalender; Jakten på tidskristallen. Jag har vanligtvis inte så mycket till övers för sci-fi-äventyr och har haft en ganska negativ inställning till den här julkalendern. Nu har jag dock börjat ändra mig, trailern ser inte så pjåkig ut och jag är inte bara ett fan av Wolff utan även av Felice Jankell som också har en roll i kalendern. 
 
Jag kommer hursomhelst i vanlig ordning sitta bänkad den 1 december. Oavsett hur bra eller dålig kalendern är så är det himla mysigt att äta frukost framför den.
 
 
Jultoppen - Topplista