Hallonmarmelad

Jag har gjort mitt livs första marmeladgodis och det blev faktiskt lyckat! Jag hade gärna velat ha en mer artificiell smak, men den friska smaken av färska hallon funkar också :-) Receptet får ni här.
 
Ingredienser
16 g gelatinblad
225 g socker
90 g vatten
75 g glukos
4 g vinsyra
2 dl socker att rulla marmeladen i
1 dl hallon puré
 
Till hallonpurén behövs:
200 g frysta hallon
20 g socker
 
Gör så här
Börja med att göra hallonpurén: Koka 200 gram frysta hallon med 20 gram strösocker. När det har kokat och sockret har smält passeras hallonen genom en fin sil. Mät sedan upp så mycket hallonpuré som behövs.
 
Blötlägg gelatinet. Koka strösockret med vatten och glukos till 140 grader. När sockret når 140 grader, blanda i hallonpurén och koka alltsammans till 120 grader. Ta av kastrullen från plattan och rör i gelatinet och vinsyran.
 
Häll upp marmeladsmeten i en gummiform eller en liten form klädd med plastfolie. Strö socker på ytan och låt stelna i 10 timmar.
 
Skär sedan marmeladen i rutor och rulla dem i socker.
 
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista