Adventskalendrarna

Som jag skrev i förra inlägget så är det endast tre månader kvar till julafton. Än mindre tid är det kvar till första advent. Däremellan infaller 1 december och det är det datum som är mest relevant för det här lilla blogginlägget! För jag hade tänkt prata med er om ett viktigt inslag i julfirandet; adventskalendern.
 
Förr i tiden (tänk er tidsperspektivet min barndom) var det en pappkalender med små bilder bakom luckorna. Hade man tur fick man en riktig superkalender med någon vidrig chokladbit bakom varje lucka (24 december var chokladbiten liiite större än de andra dagarna). Men ja, där var det stopp. Såklart fanns det de som hade ambitiösa föräldrar som gjorde presentkalendrar men ja, jag var inte ett av de barnen.
 
Nu har dock adventskalendermarknaden exploderat, vad du än vill ha så finns det i kalenderform! Choklad, leksaker, lego, öl, presenter, te, lotter, lakrits, whiskey, böcker m.m. m.m. o.s.v. Ja, ni fattar grejen. Så min fråga är, hur ska man kunna välja? Jag har hittills tre adventskalender som jag "verkligen vill ha" men det känns lite girigt att ha tre stycken. Jag borde begränsa mig till en och det har jag nog faktiskt gjort också, även om det tar emot.
 
De tre som jag vill ha är Fazers chokladkalender (p.g.a. att Fazers choklad är typ den bästa som finns), tekalendern (eftersom te är gott) och så vill jag fylla på min superfina adventskalender från Summerbird som jag fick förra året. Jag har provat tekalendern förut och min erfarenhet var att det var lite pilligt med de där små tepåsarna och dessutom var inte alla smaker sådär jättegoda så tekalendern är den första att ryka. Fazers chokladkalender blir den andra att ryka, jag skulle hemskt gärna vilja prova den här kalendern men att ha både den och Summerbird-kalendern blir kanske lite mycket? (hehe, det är ju inte omöjligt att ha två). Nej, den jag absolut kommer köra på är Summerbird. Jag har ju redan den fina julbyrån så jag behöver bara hitta någon återförsäljare som säljer pralinerna så att jag kan fylla lådorna igen. 
 
Nu blev ju det här himla långt men ja, det är ju faktiskt ett viktigt ämne! Och man kan faktiskt inte planera för mycket inför julen.
 
 
 

Kommentarer:

1 Jul hos Linda:

Verkar som ett bra val! :) Jag har haft Fazers kalender i typ tio år, så nu tänkte jag prova nåt nytt och har för första gången beställt en teadventskalender. Hoppas att jag blir nöjd med den!

Svar: Vad roligt att du haft Fazers i så många år! Hur nöjd har du varit med den? Vad innehåller den för choklad; är det enbart mjölkchokladbitar eller är det olika smaker?
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista