Snö på ingång

Enligt iPhones väderapp kan vi inom det närmaste förvänta oss snö här i Uppsala. Det är superbra för julstämningen, mindre bra för komforten när det kommer till mitt cyklande.

Om man måste välja

Jag hittade den här roliga listan på en annan julblogg häromdagen och tänkte att även jag skulle ge lite svar. Vanligvis brukar jag tycka att sådana här listor är ganska tröttsamma men den här fastnade jag för. Den går ut på att man ska välja en, två eller tre (beroende på kategori) favoriter i de olika kategorierna.
 
1 dryck: Här står det mellan glögg och julmust. Eftersom jag bara får välja en så blir det nog julmusten.
2 julpynt: Julgranen och adventsstjärnan. Vill gärna även klämma in adventsljusstaken, krubban och hyacinterna.
3 ätbart: (Det här är ju omöjligt men okej). Köttbullar, kanelkola och lussekatt

1 person: (att spendera julen med): Det här går ju inte heller. Jag säger katten :-)
2 julfilmer: Grinchen. Sen står det mellan The Elf, Tomten är far till alla barnen och Love Actually. Det får nog bli The Elf också.
3 jullåtar: Det här är verkligen omöjligt och alltför tidskrävande för min ambivalenta personlighet att kunna bestämma så jag hoppar den här och går vidare.

1 klädesplagg: Jag har ju inte jättemycket julkläder. Det får bli min stickade jultröja med renar på.
2 tv-program: Julkalendern är ett måste men sen tittar jag ju inte på tv på julen. Jag får säga Downton Abbeys julspecialer också!
3 dofter: Glögg, hyacint och tända ljus.
 

Den perfekta julklänningen

Godmorgon på er! Jag brukar inte skriva så värst mycket om juliga kläder här på bloggen, bortsett från lite härliga jultröjor då och då, men igår när jag gick en snabb sväng på stan så råkade jag hitta den perfekta julklänningen. Redan förra julen började jag fundera på hur fint det vore med en vinröd sammetsklänning. Att sammetstrenden sedan blev ett faktum under 2016 var faktiskt inte något jag hade en aning om då. Hursomhelst. Den här godbiten från InWear är verkligen julklänningsperfektion och funkar såklart även att ha övrig tid under hösten och vintern. Priset ligger på omkring 1300 kr och jag, som varit och provat den, kan intyga att den är mycket mjuk och skön att ha på sig.
 
Jultoppen - Topplista