Pepparkakstryffel

Tryffel. Varje gång glömmer jag hur himla krångligt det är att få till det, framförallt när jag har lite bråttom och inte riktigt orkar vänta på att smeten ska bli sådär hård som den nog behöver bli. Så, ni får stå ut med en bild på inte särskilt fagra men väldigt goda pepparkakstryfflar.
 
Ingredienser
100 gram mjölkchoklad
1 dl grädde1,5 msk honung
1 tsk pepparkakskryddor
100 gram mörk choklad, 55 %
0,5 dl strösocker0,5 dl farinsocker
 
Gör så här
Hacka mjölkchokladen fint.
Koka upp grädde, honung och kryddor. Slå det över den hackade chokladen och rör tills smeten är klumpfri.
Häll ut chokladtryffeln på ett fat, lägg plastfilm över och låt kallna.
Rulla ca 15 runda kulor av tryffel­smeten. Platta till botten och rulla dem därefter i smält mörk choklad och i en blandning av 50/50 strösocker/farinsocker.
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista