Julfilmslängtan

Åh, vad jag är julfilmssugen nu! Jag måste se The Elf, Tomten är far till alla barnen och Love Actually väldigt snart (Grinchen spars i vanlig ordning till lite närmare julafton när jag är nere i Falköping). Jag kan även tänka mig att se The Holiday och Ensam hemma 2 men sen vet jag inte riktigt. Min julfilmsrepertoar är inte så bred men den får gärna breddas, har ni några tips? Jag är inget större fan av Polarexpressen eller En julsaga. Sen finns det ju tusentals dåliga b-filmer som man kan titta på om de går som dag-tv under julhelgen, men inte direkt något som man streamar fram själv.
 
Bra julfilmstips mottages tacksamt!
 

Kommentarer:

1 Jennysjul:

Har du sett fjolårets En underbar jävla jul? Om inte annat för att se den pyntade trädgården! ;)
Julfritt är bra också även om boken är bättre!
Four Christmases såg jag nyss, ok film men inte hundra.
Sen älskar jag Ett päron till farsa firar jul men den är ju tokig!

2 Susanne:

Vi såg arthur och julklappsrushen, den var sevärd!
Såg även Just friends, en tramsig komedi i juletid. Perfekt att ha i bakgrunden när jag slog in paket till mannens adventskalender. Båda finns på netflix :-)

3 Den Försummade Älven:

Dr. Strangelove!

4 Malin:

Vi har redan hunnit se både Elf, Love Actually och Ensam hemma. Förra året kände jag att vi knappt hann se några filmer så vi började tidigt i år. Elf går att se om lite senare utan problem. :) Några andra favoriter vi har är The Family Stone och Serendipity (som kanske är mer en höst/vintermysfilm i New York). Men varje jul blir det också Fred Claus, Miracle on 34th street, A Christmas Story, Charlie Brown Christmas och The Holiday. De går alltid på tv hundra gånger så det blir liksom tradition att ha på medan man slår in paket eller något annat julmysigt.

5 Mer jul-Lillie:

Här har du några riktigt bra julfilmer av hög kvalitet: The Family Man (med Nicolas Cage), Surviving Christmas (med Ben Affleck och Christina Applegate), Love the Coopers (med typ halva Hollywood) och En underbar jävla jul! Alla är verkligen superbra och numera ett måste för mig att se varje december.

6 Frida:

The Holiday är riktigt mysig. Arthur och julklappsrushen. En underbar jävla jul.

7 Borgenborg:

Klappjakten! Klassiker

8 Milla:

Hejsan, lite sen med tips nu då men jag måste verkligen rekommendera filmerna "Nu är de jul igen"! Tittar alltid på dem för å få den rätta julkänslan, blivet en tradition här hemma. Huvudrollen spelas av Tim Allen, han som också hade "Tummen mitt i handen" om du såg den serien. Han är verkligen helt perfekt för rollen!! ☺

9 Hannah:

The family stone är min stora favorit! ☺️

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista