Julbakspeppen!

Jag har i helgen blivit så himla taggad på allt som har med julen att göra, men kanske mest peppad är jag på att julbaka! Jag tror att jag brukar ha genomfört åtminstone ett julbak vid den här tiden men i år har det ännu inte hunnit bli något. Men det ska nog snart bli av, nu har ju till och med min vanliga, dödliga (ni vet, de som inte är sugna på att julbaka i början av september) kompisar hunnit bli taggade på att julbaka.
 
Jag har ju tidigare skrivit om vad som står på min julbakslista i år och nu har den fyllts på ytterligare. Om det ska vara genomförbart så får jag nog börja sätta stopp ganska snart. Nytt på listan sedan sist jag skrev är saffransinspirerat, jag har tänkt mig en saffranskola, en saffranskaka i långpanna och eventuellt ska jag ge mig på att göra en saffransglas men det är inte helt spikat ännu. Jag åt en supergod saffransglass i Hjo i somras och det skulle vara kul att kunna göra något liknande själv.
 

Kommentarer:

1 Tina:

Åh, vad härligt! Jag brukar göra en vit chokladfudge med saffran till jul, väldigt god (SÖT!) och uppskattad. Här finns recept på den: http://bananabloom.com/foodrecipes/white-chocolate-saffron-fudge/

Svar: Mm, det där låter gott! Men jag försöker ju sätta punkt på min baklista nu ;)
Sanna Lindgren

2 Alexandra:

MY GOD vad gott det lät med saffransglass! Det om något måste(!!!) jag försöka mig på denna jul. Låter ju som det perfekta desserten vid en julmiddag :)

Svar: Visst gör det! Och som sagt, jag har ju provat det tidigare och då var det riktigt gott! Du får berätta om du kommer över något riktigt bra recept :)
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista