Jordgubbsfudge

Så fort vit choklad används i baket kan man räkna med ett riktigt sött resultat, så även med detta recept. Men gott blev det! Nästa gång tänker jag att jag har i lite mer jordgubbar än vad receptet säger.
 
Ingredienser
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
150 gram färska eller frysta jordgubbar
100 gram vit choklad
(vill man ha en rödare fudge kan man tillsätta röd karamellfärg efter tycke och smak)
 
Gör så här
Lägg alla ingredienser utom choklad i en kastrull.
Låt sjuda upp under omrörning till 120 grader. Mosa till de jordgubbar som behövs, det mesta kokas upp.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning.
Häll upp i en bakplåtsklädd form och ställ svalt, gärna över natten.
Skär lagom stora bitar och förvara i burk i kylen/frysen.
 
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista