Chokladfudge med russin och mandel

Mm! Russin och mandel med choklad är typ världens bästa kombination. Så min idé att göra en julig fudge med just dessa smaker funkade, föga förvånande, mycket bra. Som ni kunnat läsa tidigare så brände jag smeten lite, så om ni undviker det så lär det nog smaka ännu bättre :-)
 
Ingredienser
5 dl råsocker
4,5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
100 g mörk choklad
Hackade russin och mandlar efter smak
 
Gör så här
Smörj en form, ca 15x20 cm (för 20 st), med smör alternativt täck den med plastfolie eller bakplåtspapper.
Blanda socker, grädde och mjölk i en vid kastrull. Koka upp och låt koka under omrörning tills temperaturen är 118°C (och/eller klarar kulprovet).
Hacka chokladen och rör ner den, rör försiktigt tills massan ljusnar något. Häll upp i formen.
Strö över de hackade russinen och mandlarna och tryck ner dem lite i smeten så att de fastnar.
Skär fudgen i rutor när den svalnat och förvara den torrt.
 
 
 

Kommentarer:

1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så gott

2 Fani:

Åh, de lät och såg goda ut :) Måste prövas!

3 H:

Det ser jättegott ut :)

4 Miss Baby Peaches:

Gud så gott det såg ut!

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista