Adventskalendertips

Som jag redan har skrivit en del om här på bloggen så svämmar marknaden över av adventskalendrar i alla dess former. Choklad, te, whiskey, müsli, lego, böcker, lakrits, smink, smycken, nagellack, skäggolja o.s.v. Mitt i allt det här så vill jag passa på att tipsa om en hemmagjord upplevelsekalender. Jag tror att jag skrev om det förra året också men jag tycker att det är en så pass bra idé att det kan upprepas.
 
Det är på pyssliga Helenas blogg jag har fått idén:
 
"I år gör jag en upplevelsekalender eller kanske snarare en händelsekalender. Tänker ha små papperspaket som de då får öppna och där står då vad som kommer ske efter dagis om det är vardag eller på dan om det är helg. Kan vara saker som i dag ska vi koka knäck, idag åker vi till stan å tittar på julskyltningen, idag ser vi på Polarexpressen eller idag far vi på julmarknad. Tänker i alla fall att allt ska ha julanknytning. Det blir alltså en riktig julkalender!"
 
Jag tycker att det är en fenomenal idé! Och ett så himla smart sätt att få in en massa juliga aktiviteter under hela december. Hade det inte varit för att det är ganska svårt att "överraska" sig själv med aktiviteter så hade jag lätt gjort en till mig själv.
 
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista