Julfilmslängtan

Åh, vad jag är julfilmssugen nu! Jag måste se The Elf, Tomten är far till alla barnen och Love Actually väldigt snart (Grinchen spars i vanlig ordning till lite närmare julafton när jag är nere i Falköping). Jag kan även tänka mig att se The Holiday och Ensam hemma 2 men sen vet jag inte riktigt. Min julfilmsrepertoar är inte så bred men den får gärna breddas, har ni några tips? Jag är inget större fan av Polarexpressen eller En julsaga. Sen finns det ju tusentals dåliga b-filmer som man kan titta på om de går som dag-tv under julhelgen, men inte direkt något som man streamar fram själv.
 
Bra julfilmstips mottages tacksamt!
 

Saffranskola med rostad kokos

Ingredienser
1,5 dl vispgrädde
25 gram smör
1,5dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
0,5 g saffran
0,75 dl kokos
 
Gör så här
Blanda grädde, smör, socker och sirap i en stor kastrull. Låt detta sjuda upp till 120 grader (eller tills kolan klarar kulprovet). Under tiden rostar du kokosen i en torr stekpanna så att den får lite lätt gul ton.
När smeten är klar tar du bort den från värmen, vänd ner saffran och kokos och blanda väl. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper och ställ svalt. Skär upp lagom stora bitar när den svalnat.
 

Den stora grytan

Hej på er! En sak som jag upptäckt när det kommer till julbaket, eller rättare sagt julkoket, är vikten av att ha en stor gryta. Koktiden förkortas avsevärt vilket såklart är en stor fördel när man försöker effektivisera julbaket (ju mer effektivt bak desto mer julgodis blir det).

Så att "investera" i en stor gryta tycker jag att alla julgodisentuasiaster ska göra. Köpet är inte heller särskilt svårt att motivera, man har ju användning av grytan även under andra delar av året.

Här kokas två sorters fudge samtidigt. Ni kan ju gissa vilken som blev klar snabbast!

Jultoppen - Topplista