Kanelkola

Om jag bara fick äta en enda julkola då skulle det bli den här. Den är så fruktansvärd god! Verkligen den bästa kolan jag vet. Nu är det tredje året som jag kokar den här och varje år blir jag lika begeistrad över smaken. Mm! 
 
Ingredienser
1 vaniljstång
100 g smör
3 kanelstänger
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1⁄2 dl ljus sirap
1⁄2 dl glykossirap
1⁄2 tsk salt
1 tsk malen kanel
 
Gör så här
Dela vaniljstången på längden. Bryn smöret i en kastrull och lägg ner vanilj- och kanelstänger.
Tillsätt resten av ingredienserna utom malen kanel.
Rör om och låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet.
Ta upp vanilj- och kanelstängerna. Rör ner malen kanel.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm.
Låt kallna och skär kolan i bitar.
 

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista