Selmas saga

"I Selmas Saga ska en luftskeppsexpedition söka svar på frågan som alla barn ställer sig i jultider: finns tomten? Vi följer åttaåriga Selma, som just har fått ett fruktansvärt besked – hennes fattiga familj ska vräkas från sitt hus. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten och där träffar hon den lustiga forskaren Efraim von Trippelhatt. Han arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma vill också hitta jultomten. Hon hoppas nämligen att han ska kunna uppfylla hennes högsta önskan om att hennes familj ska få behålla sitt hus. Men hur ska hon ta sig ombord på luftskeppet och kan det verkligen ta dem hela vägen till Nordpolen?"
 
Årets julkalender i Svt heter Selmas saga och utifrån den här programbeskrivningen tycker jag att det låter som att det kan bli riktigt bra. En julig julkalender för hela familjen, så som en julkalender ska vara. Manus och regi har dessutom gjorts av samma personer som gjorde manus och regi i Tjuvarnas jul, Per Simonsson och Stefan Roos, och det var ju en riktig höjdarkalender.
 
Foto: http://blogg.svt.se/barnkanalen/

Kommentarer:

1 Anonym:

saga

2 Line:

Den är sådär men jag tycker inte att den är jätte spännande för att man typ redan vet vad som kommer. Jag tycker att den är dålig för att den är så kort :(

3 Anonym:

jag gillar inte att den är kort :(

4 Ole:

Fantastiskt bra. Den innehåller alla ingredienser till en bra och spännande historia med 110% julkänsla.

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista