Selmas saga

"I Selmas Saga ska en luftskeppsexpedition söka svar på frågan som alla barn ställer sig i jultider: finns tomten? Vi följer åttaåriga Selma, som just har fått ett fruktansvärt besked – hennes fattiga familj ska vräkas från sitt hus. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten och där träffar hon den lustiga forskaren Efraim von Trippelhatt. Han arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma vill också hitta jultomten. Hon hoppas nämligen att han ska kunna uppfylla hennes högsta önskan om att hennes familj ska få behålla sitt hus. Men hur ska hon ta sig ombord på luftskeppet och kan det verkligen ta dem hela vägen till Nordpolen?"
 
Årets julkalender i Svt heter Selmas saga och utifrån den här programbeskrivningen tycker jag att det låter som att det kan bli riktigt bra. En julig julkalender för hela familjen, så som en julkalender ska vara. Manus och regi har dessutom gjorts av samma personer som gjorde manus och regi i Tjuvarnas jul, Per Simonsson och Stefan Roos, och det var ju en riktig höjdarkalender.
 
Foto: http://blogg.svt.se/barnkanalen/

"Gröt och tomte i ett, nu är julen komplett"

"Gröt och tomte i ett, nu är julen komplett", så lyder sloganen för årets juleskumssmak från Cloetta. Hittills har inte juleskum med specialsmak varit någon vidare hit men kanske kan det ändras i år. Jag tycker i vart fall att juleskum med smak av risgrynsgröt och kanel låter som att det kan bli något. Om inte så kan man säkert, i vanlig ordning, koka en god juleskumsfudge på det.
 

Lussekattslängtan

Det är ju inte direkt så att jag går och längtar efter julen just nu men igår fick jag helt plötsligt en himla längtan efter att baka lussekatter. Jag fick en impuls att baka riktigt mycket saffransbullar. Flera degar till och med. Jag gav dock inte efter för detta infall, tack och lov.
 
 
 
Jag ser i alla fall fram emot julens lussekattsbak. Jag ser även fram emot att ha en julmysig lägenhet, det är så fint!
Jultoppen - Topplista