Julpizza

Fråga mig inte varför men jag googlade just på Julpizza och blev faktiskt riktigt inspirerad, det kan ju bli gott! Det är lätt att tänka att det bara bli ett virrvarr av mat på bröd med en massa ost men om man sansar sig en aning och kanske inte slänger på allt som finns på julbordet så kan det faktiskt gå. Personligen har jag en idé om en julpizza med julost, julskinka och rödkål (lite osäker på kålen, vad tror ni kan vara ett bättre alternativ? Jag känner att det ska finnas något "grönt" med) som gräddas och sedan toppas med en senapsmajonäs. Alternativt någonting med köttbullar och rödbetssallad. 
 
Jag läste om en julpizza, Janssons-pizzan. På den skulle man ha strimlad potatis (potatispizza är ju himla gott), ett ägg i mitten och ansjovisfiléer runtom. Skulle säkert falla min mamma i smaken, jag är dock kritisk till att äta hela ansjovisfiléer... 
 
Hursom, i år tar vi och testar julpizzan, jag tror att det kan bli en hit! 
 
Åh, förresten! Jag kom på en till sak, pizzadegen ska såklart vara vörtbrödsinspirerad! 
 
Praktexempel på inte så härlig julpizza - bild lånad från aftonbladet.se

Tomten!

Hörni, har ni sett vilken fin liten vit tomte som numera hänger i min lägenhet! Eller ja, upphängd har han såklart ännu inte blivit, någon måtta får det ju ändå vara. Men visst är den fin? 
På tal om produkter...

Jag sprang in en snabbis på Ica för att köpa jäst (förhoppningsvis hägrar ett brödbak) och fick då syn på årets risifruttisäsongsmak, koladröm med hallonsås! Söt förpackning men innehållet var lite nja. Jag vill ha mer kolasmak i sådana fall! 


Hörni förresten! 3 månader kvar till julafton idag ju! 
Jultoppen - Topplista