Halleluja!

Titta vad jag fick se när jag strök omkring inne på Hemköp för några minuter sedan! Jag har ögnat igenom glöggsortimentet i varenda matbutik jag varit inne i men ingenstans har min favoritsmak fikon och portvin funnits. Jag trodde faktiskt att hoppet var ute och att jag skulle bli utan. Men tänk om det bara är ett gammalt lager som de säljer ut på just detta Hemköp? Borde jag gå dit och köpa alla flaskor på hyllan? 

Nu är det igång

Ja hörni, nu är Coca-Cola igång igen. Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag inte tycker att Coca-Cola hör julen till och att det är skamligt av dem att använda tomten på sina etiketter. Och jo jag vet att ni är några stycken där ute som gillar Coca-Colas reklamfilmer och som tycker att drycken visst går att matcha med julmaten, men ja, ni vet ju att jag tycker att ni har fel ;-) 

Äsch, i vanlig ordning så får alla göra som de känner för under julen, men ingen Coca-Cola hemma hos mig i alla fall! 

Biljetter, biljetter

I helgen ägnade jag mig åt att köpa biljetter till diverse föreställningar som jag planerat att gå på, två av dessa var av den juliga karaktären.
 
Först och främst så har jag ju länge sett fram emot Helen Sjöholm och Anders Widmarks julkonsert i Uppsala den 26:e november. Åh vilket fint startskott på mitt mer intensiva julfirande! Perfekt att i sann julanda springa hem efter konserten och sätta upp allt vad adventsbelysning heter för att sedan tända densamma på söndagen (eller ska vi fuska till det med lördag i år?).
 
Den andra föreställningen som jag bokade in var Fanny och Alexander på Dramaten, inte ett lika uttalat jultema men för mig innebär i alla fall filmen en hel del jul och att döma av kostymerna på Dramaten så tror jag att även teaterföreställningen, till viss del, går i samma anda.
 
 
 
 
Jag ser i vart fall mycket fram emot båda två och har nu skrivit ut biljetterna till samtliga föreställningar. Usch vad jag förresten tycker att det är tråkigt med dessa e-biljetter som man får på mejlen och sen får skriva ut själv. Jag vill ha en stor (ungefär en halv A4) biljett i hårt papper med fint tryck, någonting att spara, vad får jag? Det här:
 
Jultoppen - Topplista