Julen dansas ut

Jag kom tillbaka till Uppsala för några dagar sedan och det första jag gjorde när jag kom hem var att börja plocka ner alla julsaker. Jag älskar julen men efter nyår och allting så känner jag mig ganska mätt på det. Piken har varit och det finns ingenting kvar att längta efter. Istället börjar jag fantisera om blommiga påslakan och absurt stora tulpanbuketter.
 
Jag minns dock när jag var liten, då dansades julen inte ut en dag före den 13:e januari, alltså tjugondag knut. Här skulle minsann varenda droppe jul som fanns kramas ut, det såg min mamma till. När så tjugondag knut inföll så fick man äntligen slita upp alla smällkarameller som hängt i granen och det där pepparkakshuset som stått framme sedan mitten av december monterades ner illa kvickt. Jag minns att en intensiv förhandling och byteshandel ägde rum mellan mig och min storebror gällande pepparkakshusbitarna, målet var att få så många bitar med Non stop på som möjligt. Taket var såklart det mest åtråvärda, det var ju helt täckt med chokladlinser, men det fanns dessutom två bitar som enkelt kunde delas. Värre var det med skorstenen, och för att inte tala om dörren (som hade en Non stop på sig). 
 
I år har jag tyvärr inget pepparkakshus att äta upp, endast saker att ställa undan till nästa år. Men det är okej det också! Så här såg det i alla fall ut för två år sedan då jag tillsammans med kompisarna Klara, Nancy och Karin byggde ett pepparkakshus:
 
 
 
 
 
Förresten! Glöm inte att kolla in rea-utbudet på julprodukterna nu. Jag vet att man inte är särskilt inspirerad just nu men oj vad ni kan fynda nu! Fanns det något som ni kände för att köpa i december men lät bli? Köp det nu så kan ni senare glada gå in i december 2015!

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista