Det blåser upp till storm!

Som många av er säkert redan har hört så har Marabou nu gått ut med att trillingnötens tid i Aladdinasken nu är förbi och att den kommer att ersättas av en annan pralin. Även körsbärslikören försvinner men av någon konstig anledning så verkar människor inte vara lika upprörda över den nyheten. När det kommer till trillingnöten håller det dock på att blåsa upp till storm, vi kan se både artiklar och facebook-grupper angående dess bevarande och dess centrala roll i människors julfiranden (jo, jag har faktiskt sett citatet "julen är förstörd" i samband med denna nyhet). Att detta skulle vara en pr-kupp, som jag först misstänkte, förnekas av Marabou.
 
Personligen bryr jag mig föga. Ska man ha en ask med praliner så finns det så många som är så mycket godare än Aladdin. Dessutom, vem köper godis i juletid? När det finns så mycket hembakat så är köpgodis dessutom inte särskilt gott. Nej, jag rekommenderar alla att glömma trillingnöten, bojkotta Aladdinasken och baka någon nötig chokladkaka själva.
 
Dock tror jag starkt på traditioner, så alla ni stackare som brukar sitta där med er nyinköpta Aladdinask och glädjas över att få trycka i er alla trillingnötter på en gång (ja, från båda lagren till och med!): Jag lider med er. Verkligen.
 
Senast jag köpte en Aladdinask var 2011 och då var det för att prova den nya versionen med enbart mörk choklad.

Sista septembersöndagen

God söndag på er! Idag är det den sista söndagen i september för i år och vi kommer närmare och närmare första advent. Dessutom har vi nu passerat 3 månaders-strecket, det är alltså mindre än 3 månader kvar till julafton. Nu kommer tiden gå väldans fort, det brukar den göra efter 24 september. Men som jag redan skrivit tidigare så är jag himla laddad inför den här julen, jag känner på mig att det kommer att bli den bästa någonsin!
 
Den här veckan börjar några utav julprodukterna komma ut i butik. Jag vet att många utav dem nya (och gamla för all del) glöggsmakerna kommer till systembolagen den 1 oktober, själv kommer jag vara där och köpa en nyhet som jag fått upp ögonen för nu i veckan. Jag vet även att vissa butiker (bland annat Rusta) har ställt fram sina julprodukter nu i veckan och jag tror att fler butiker kommer följa efter nu när vi går in i oktober månad. Vi kan nog även räkna med att allt fler butiker börjar ställa fram julmusten, pepparkaksdegarna och godisnyheterna. 
 
I veckan är även min plan att få klart min design på den här bloggen, det ser ju himla tråkigt ut just nu, men ni får härda ut ett litet tag till :-)
 

Nostalgi och lyckliga minnen

När man bygger ny bloggdesign får man ju faktiskt lyssna på lite julmusik även om det bara september. Eller? I vilket fall så är det det jag har gjort. Och jag fastnade nu helt för den här gamla godingen, Gå inte förbi.
 
Ni vet hur ljud och dofter kan slunga en tillbaka i princip hur många år som helst? Den här låten tar i alla fall tillbaka mig till julen då jag var 13 år, då jag nog lyssnade sönder just den här låten, och jag får en himla lycklig känsla i kroppen. Det är bland annat det som jag tycker är så fantastiskt med julen. Allla de gånger jag "slungas tillbaka" till tidigare jular med hjälp av musik, dofter eller smaker så får jag samma lyckliga och varma känsla i kroppen, för det är den känslan jag har varenda jul och uppenbarligen har det varit så ända sedan jag var liten. Och det mina kära läsare, det är jag så fruktansvärt tacksam för.
 
Jultoppen - Topplista