Viktigaste paketet!

Idag har jag hämtat det allra viktigaste paketet som jag kommer få ta emot i år, nämligen det som innehåller årets adventsstjärna! Hurra så trevligt! Självklart har jag redan exalterat brutit förpackningen för att se på min lilla stjärna och därmed stötte jag även på det första hindret, stjärnan måste monteras ihop. Nu har jag i och för sig bara gjort ett halvhjärtat försök men bra gick det inte och jag har en känsla av att jag kommer behöva börja sätta ihop den här minst en vecka innan första advent så att jag kan få mina vredesutbrott i lugn och ro och inte samtidigt behöva känna stress inför att att den ska upp.
 
Himla fin är den i alla fall och jag tror att den kommer stråla mycket klart i mitt fönster. Vad det blev för stjärna får ni se senare när (om?) jag monterat ihop den, men en ledtråd ni kan få är att majoriteten inte fick tala...
 

Redo för julbak

Det är alltid lite krångligt att få tag på alla julprodukter såhär tidigt på säsongen men nu har jag till slut fått tag på både Juleskum med årets smak (pepparkaka) och Dumle gingerbread! Detta betyder att jag nu är redo att köra ytterligare ett litet julbak (om man nu får räkna popcornbollarna som ett tidigare julbak, men det vill jag nog säga att man får). Förhoppningsvis hinner jag få ihop något i helgen så kan ni få lite nya härliga recept redan nästa vecka!
 

Köpa julklappar - taktiken!

Alla har nog sin egen taktik när det kommer till att köpa julklappar och jag kan se att det finns för- och nackdelar med det mesta. Nedan följer i vilket fall några utav mina bästa tips när det kommer till att köpa julklappar:
 
1. Planera vad ni ska köpa. Att gå runt på stan och leta efter julklappar utan att veta vad man faktiskt letar efter är något som jag lade ner för många år sedan. Det kommer inte att magiskt lösa sig under timmarna som ni spenderar på stan, ni kommer bara bli mer och mer stressade under tiden och det hjälper ingen.
 
2. Ha det i åtanke hela året. Jag försöker snappa upp saker som människor pratar om att de vill ha redan i februari (och försöker sedan hålla kolla på om detta införskaffas under året). Jag försöker dessutom hålla ögonen öppna efter just julklappar när jag bläddrar i tidningar även under sommarmånaderna. Summan av kardemumman är att det inte duger att börja fundera på julklappar i mitten av december.
 
3. Använd internet. Oj, det där lät som något som hörde hemma i en blogg från tidiga 00-talet men ja, det är sant. Är ni intresserade av att hålla julklappspriserna nere så är näthandel den rätta vägen att gå. Räds inte heller för att beställa saker från utländska sidor, det kan också dra ner priserna rejält. Jämför olika webbutiker och kom ihåg att vara ute i god tid så att leverenstider inte blir ett problem.
 
4. Var ute i god tid. Det fanns en tid då jag gillade att vara ute och armbåga mig fram bland massorna dagarna före julafton men den tiden är nu förbi. Risken för att du inte får tag på det du faktiskt vill ha ökar ju närmare julafton du kommer och din stressnivå ökar i ungefär samma takt vare sig du vill eller inte.
Jultoppen - Topplista