Lussekattsbaket

Helgen som var har verkligen gått i julens tecken. Min vän Emelie ringde mig tidigare i veckan och frågade om inte jag ville baka lussekatter med henne till helgen, gissa om jag blev glad när jul-initiativet kom från någon annan än mig själv! Självklart tackade jag ja och lördagskvällen spenderades i Emelies kök där vi lyssnade på julmusik, drack säsongens första julmust (!!), käkade pepparkakor och bakade lussekatter såklart!
 
Resultatet blev mycket bra. Eller i alla fall halva resultatet. Eftersom att ingen av oss äger någon superstor bunke så gjorde vi två olika degar varav den ena misslyckades och den andra blev bra, ibland är det alltså positivt att inte ha allt som man önskar att man hade.
 
Saffran är förövrigt något av det bästa som finns, i alla fall under juletiden. Det är så gott! Och på något sätt så glömmer jag varje år av att jag gillar saffran så himla mycket. Visst kan man äta saffran året om men det är nog inte för mig, den spar jag istället till de 2 (eller kanske 3) månader som jag förbereder/firar jul.
 
Recept kommer givetvis!
 

Kommentarer:

1 Fanny:

LUSECATS!!

Svar: PRECIS!!
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista