Julkort och 7 månader kvar

24 maj betyder 7 månader kvar till julafton, himla lång tid men tur är väl det med tanke på att jag inte är klar med vare sig sommar eller höst ännu! Men som många av er vet så gillar jag planering och givetvis samlar jag redan nu på mig massor med nya spännande julrecept som jag kommer över av en slump och självklart så flyger tankarna iväg ibland till mer juliga saker överlag. En ny sak som jag den senaste tiden har kommit fram till att jag ska göra den här julen är att skicka julkort! Det känns som att det är något som anstår en julbloggare och dessutom tycker jag att det är en fin gest. Och nej, planen är inte att köpa halvfina vykort på Ica och signera dem med mitt namn utan jag kommer att ge mig ut på en riktig julkortsjakt i höst och vinter för att hitta faktiskt fina kort. Risken är såklart att jag inte kommer hitta några men i alla fall, ni vet att jag ska försöka!
 
Nu kommer jag då till frågan vilka man ska skicka till. Vilka brukar ni skicka till? Min tanke nu är att jag ska skicka till personer som har gjort ett litet speciellt avtryck under året. Alltså inte bara skicka utan tanke alternativt av skuld/plikt. Inte heller ha någon slags lista som jag skickar till varje år utan att mottagarlistan varierar från år till år. Detta system ger mig dessutom tillfälle att reflektera över året som varit och tänka tillbaka på vad som faktiskt har hänt, sådant som jag ju gillar att göra runt just julen.
 
Det här är jag peppad på! Men nu ska återgå till den 23-gradiga sommarkvällsvärmen!
 

Kommentarer:

1 Elina:

Detta året blir det faktiskt att bara skicka till släkten :D Ska också ut på en jakt för att hitta fina julkort, önskar jag hade skickligheten att göra egna, men sådan tur har man inte haha! :D

Svar: Ja, visst är det svårt! Jag kan inte heller göra egna, jag är alltför kräsen när det kommer till hemmagjorda. Hm, antalet jag skickar till kanske får bero på hur många fina kort jag hittar? ;)
Presentation & kontakt

2 Maries strålande jul:

Jag tillhör dem som brukar skicka julkort, dels skickar jag till släkten (min närmaste släkt + några äldre som jag vet uppskattar att få en julhälsning). Sedan har jag några gamla vänner som jag brukar skicka till, jag har även ett gäng scrappande vänner som jag skickar till och slutligen skickar jag julkort typ så som du beskriver: till de som jag vill sända en hälsning till i juletid för att de har betytt något för mig under året på ett eller annat sätt. Förut köpte jag de finaste julkorten jag kunde hitta men numera scrappar jag mina julkort och inuti sätter jag ett foto på barnen men bara till dem som jag vet uppskattar ett foto, annars blir det utan foto. Jag tycker det är en trevlig tradition både att skicka julkort och att få, digitala hälsningar kan inte ersätta känslan av ett riktigt kort.

3 Linda / CandyGirl / CandyChristmas:

VI skickar dels dom "pliktskyldiga" - alltså närmaste släkten. Därefter får vänner som jag tycker förtjänar ett kort - och det är precis om du säger; inte samma personer varje år.

Lista har jag dock - men jag brukar uppdatera den. Lägga till och dra ifrån...

4 Anna:

Har flera år gjort egna julkort men fantasin och tiden blir mindre för varje år. Ett år köpte jag svarta vykort/papper (beroende på hur stora kort man vill skicka) köpte även bruna papper, tog fram mina pepparkaksmått och ritade runt dessa på det bruna pappret, klippte ut, målade med vit penna på pepparkakan som kristyr och skrev god jul på! Fäste sedan pepparkakorna på det svarta pappret - plåten med "distanspluttar" blev härliga kort som uppskattades av de lyckliga få som fick kort skickade till sig!

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista