Glöggservering

Jag tittade igenom lite julbilder och hittade så fina bilder från olika glöggmingel som människor har varit på och uppmärksammade då även en fin glöggryta i ett hörn. Genast kom jag på att det är just en sådan jag behöver. Glöggen måste hållas varm och då duger inte en vanlig kastrull (som dessutom är ganska ful). Alternativet är såklart att ha en gryta stående på en varm platta hela tiden men jag som bor i korridor och har köket ganska långt ifrån mitt rum har inte det som alternativ riktigt.
 
Nu är bara frågan vilken glöggryta jag ska satsa på! Just nu är den översta av de två nedan favoriten men jag vet inte riktigt, kanske ska jag satsa på en i porslin?
 

Julkort och 7 månader kvar

24 maj betyder 7 månader kvar till julafton, himla lång tid men tur är väl det med tanke på att jag inte är klar med vare sig sommar eller höst ännu! Men som många av er vet så gillar jag planering och givetvis samlar jag redan nu på mig massor med nya spännande julrecept som jag kommer över av en slump och självklart så flyger tankarna iväg ibland till mer juliga saker överlag. En ny sak som jag den senaste tiden har kommit fram till att jag ska göra den här julen är att skicka julkort! Det känns som att det är något som anstår en julbloggare och dessutom tycker jag att det är en fin gest. Och nej, planen är inte att köpa halvfina vykort på Ica och signera dem med mitt namn utan jag kommer att ge mig ut på en riktig julkortsjakt i höst och vinter för att hitta faktiskt fina kort. Risken är såklart att jag inte kommer hitta några men i alla fall, ni vet att jag ska försöka!
 
Nu kommer jag då till frågan vilka man ska skicka till. Vilka brukar ni skicka till? Min tanke nu är att jag ska skicka till personer som har gjort ett litet speciellt avtryck under året. Alltså inte bara skicka utan tanke alternativt av skuld/plikt. Inte heller ha någon slags lista som jag skickar till varje år utan att mottagarlistan varierar från år till år. Detta system ger mig dessutom tillfälle att reflektera över året som varit och tänka tillbaka på vad som faktiskt har hänt, sådant som jag ju gillar att göra runt just julen.
 
Det här är jag peppad på! Men nu ska återgå till den 23-gradiga sommarkvällsvärmen!
 
Jultoppen - Topplista