Sanna-julen 2014

Jag läste för några dagar sedan en årssammanfattning på Ebbas blogg och tänkte nu att jag skulle använda den här på min blogg. Dock blir det såklart inte en årssammanfattning utan istället en slags julsammanfattning. Listan är lite reviderad eftersom att alla frågor inte gick att göra om till en julig version.
 
Dag från julen 2014 du alltid kommer att minnas? Hm, det är ju många men en är i alla fall när min kompis Bodil kom hem till mig och vi tittade på Tomten är far till alla barnen. Det var en mysig kväll som jag verkligen uppskattade!
 

Bästa köp? Jag försökte ju den här julen att inte köpa så mycket nya saker vilket jag också faktiskt lyckades ganska bra med men visst köpte jag några saker. Bästa köpet då? Ja, det står mellan alla mina glöggmuggar som jag äntligen fick tag på och min adventsstjärna i mässing som lyst upp så vackert i mitt rum hela advent. Nej, adventsstjärnan vinner nog den matchen!
 

Sämsta köp? Det får jag nog säga var Juleskums 2014-smak, riktigt icke-goda tomtar det där. Dock gjorde jag det bästa av det och kokade juleskumsfudge av dem.
 
Beskriv din stil under julen som gått? Ja, vad ska jag säga här? Jag har nog kört på samma stil som tidigare år. Tomten var som vanligt klädd i röd filt med ärmar, luciaband och klassisk tomtemask. Och just det! Jag köpte ju en julig tröja också! Och något som jag dock ej berättat om här på bloggen var att jag i december provgjorde en Cindy Lou Who-frisyr, och jo, den blev faktiskt rätt fin. Kanske något att satsa mer på nästa jul?
 


Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, kanelkolan, den gjorde mig riktigt glad. Och det faktum att jag kunde åka ner till Falköping så tidigt som jag gjorde, riktigt skönt. Att jag inte har någon tenta i januari har såklart också gjort sitt för julefriden.
 

Genomdrev du någon stor förändring? Julen är den i särklass mest traditionsbundna högtiden jag vet så sådär jättemycket förändringar finns det ju inte plats för. Nu har jag faktiskt funderat ett tag här men jag kan inte komma på någon stor förändring jag genomdrivit och om jag ska vara helt ärlig kan jag inte ens komma på en liten förändring. Ah, precis som det ska vara kanske?

Reste du utomlands? Nej, inte nu i december.

Vad skrattade du åt? Elf, den galet höga ljudnivån här hemma på julafton och Svensson Svenssons julfirande som jag tittade på hemma hos Elin.

Vad har du tittat på, på TV? Jag såg ett avsnitt av Jul med Ernst (där jag som ni vet fick lite ny inspiration till mitt köttbullerullande). Jag tittade även lite halvt på uppesittarkvällen med Kronér i Svt men det var ju alldeles galet dåligt, Svt borde kunna dra ihop fler och bättre gäster kan jag tycka. Så mycket mer tv än så har det inte blivit. Eller jo, adventskalendern det klart!

Vad önskar du att du gjort mer? Egentligen kan jag inte komma på något men kanske kunde jag har pyntat lite mer hemma i Uppsala. Och jag önskar att jag hade gått på fler julkonserter!

Vad önskar du att du gjort mindre? Jag vet inte riktigt, jag kanske borde ätit mindre julgodis? Men njaaa...

Största musikaliska upptäckten? Åh, det släpptes ju så mycket ny julmusik i år! Nya favoriter är absolut Tommy Körbergs nya och Weeping Willows skiva.

Var du gladare eller ledsnare den här julen jämfört med tidigare jular? Varken eller tror jag. Jag är ju alltid glad under julen så det är liksom det som gäller varje år, varken mer eller mindre.
 
 
Största misstaget? Att ens halvtitta på Svt:s uppesittarkväll och julmarknaden på Uppsala slott, den var inte särskilt julig.

Största framgången på det privata planet? Att verkligen kunna slappna av under julhelgen. Nu har det ju sett annorlunda ut jämfört med tidigare år men ändå, jag har fortfarande saker kvar att göra den här terminen men jag har verkligen kunnat släppa det under julhelgen vilket är riktigt bra!

Vad spenderade du mest pengar på? Haha, lätt fråga! Glöggmuggarna. Herregud vad mycket pengar det har blivit. Men men, nu har jag glöggmuggar för livet.

Något du önskade dig och inte fick? Haha, återigen en lätt fråga. Jag fick nog ingenting från min önskelista, vare sig en mindre förmögenhet eller en bostadsrätt men jag är nöjd ändå :-)

Finns det någonting som skulle gjort din jul ännu bättre? Mer glitter, mer klappar, mer julmusik? Nja, jag tror faktiskt inte det. I vanlig ordning var min jul alldeles perfekt på alla sätt och vis.

Vad fick dig att må bra? Att hämta granen i skogen och att äntligen få käka köttbullar. Och julledigheten såklart!
 

Lärde du dig något nytt? Ny kunskap för mig var att man får tända nästa ljus i adventsljusstaken redan på lördagkvällen då det är helgmålsringning. 
 

Något du var stolt över? Att bloggen växte så mycket, i vart fall fram till bloggstrulet då besökarantalet gick tillbaka något. Och såklart att blogginnehållet har varit så fint, för det tycker jag faktiskt!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag vet faktiskt inte. Det får jag nog fundera på under året som går till nästa gång. Eller en sak vet jag, jag ska köpa Fazers chokladkalender!
Jultoppen - Topplista