Bokmässan!

Just nu är bokmässan i full gång nere i Göteborg och oj vad jag önskar att jag kunde vara där. Några som kanske är där i helgen är de författare som står för de nya julböcker som kommer att ges ut nu i höst och vinter, det är nämligen i vanlig ordning en hel del nyheter.
 
Som med allt när det kommer till julen gäller det att sålla bland alla de saker som finns på marknaden. Jag har gått igenom en hel del boknyheter och bestämt mig för att slänga ett extra öga på följande boknyheter (listan lär förlängas ju längre in i hösten vi kommer men för nu ser det ut som följer).
 
"Julen är en pärs - och alldeles, alldeles underbar" hävdar Per och jag är villig att hålla med.
 
Den här boken lär jag inte kunna motstå, han är ju bra den där Morberg! Alla hans tidigare kokböcker har varit fyllda med bra recept, inspiration och fina bilder. Förlaget hävdar (såklart) att detta är den enda julkokbok man behöver så det bådar ju gott!
 
 
Jag älskar The tale of Peter Rabbit och hoppas på att denna julvariant ska vara lika bra. Boken finns såvitt jag har förstått det inte på svenska men jag tycker att boken kan vara värd ett köp i alla fall. Antingen kan man ägna jullovet till att lära de små barnen engelska tidigt eller så kan man öva sina egna engelskakunskaper och översätta boken eller så kan man bara titta på de fina bilderna!
 
 
Här har vi julboken för den mer politiskt intresserade, Sarah Palins julbok. Eller rättare sagt en julbok för den politiskt och religiöst intresserade. Hon ska tydligen i boken framhäva Jesus roll i julfirandet, uppmärksamma det kommersiella i dagens julfirande, dela med sig av julminnen och familjetraditioner.
 
 
Sagor om julen tycker jag verkar vara en riktigt mysig julbok. Den innehåller dels berättelser om när Pippi Långstrump ordnar julkalas och när Pettson och Findus väntar på tomten. Men även en rad andra berättelser av bland andra Ulf Stark, Carin Wirsén, Måns Gahrton och Petter Lidbeck m.fl.

Kommentarer:

1 Victorias Jul:

Den första och sista boken väntar jag på att de ska flytta hem till mig. De verkar väldigt bra

Svar: Eller hur, Morberg kommer jag nog som sagt inte kunna motstå!
Presentation & kontakt

2 Maria:

Åh va mysiga böcker! Jag är påväg till bokmässan just nu, så jag skall hålla utkik!:))

Svar: Ja gör det, vad roligt att du ska dit! :)
Presentation & kontakt

3 Amanda:

Måste skaffa hem Morbergs julbok, den killen kan han! Den sista verkade också mysig!

Var i Skottland i helgen som var, hittade en julkokbok med engelska julkakor. Jätemysig bok, ska bli kul att testa lite andra grejer utöver våra svenska klassiker :)

Svar: Nej vad roligt med engelska julkakor, bra att ha om fantasin sinar!
Presentation & kontakt

4 Johanna:

Vilka fina böcker! Jag skulle också jag kunde vara där, men bor för långt bort tyvärr.

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista