Adventskalenderköp

Jag tjatar varje år om att jag ska ha en adventskalender men det är ju bara att inse att chokladen i chokladkalendern inte är särskilt god, att en vanlig papperskalender är för tråkig och att jag inte orkar spika ihop en egen paketkalender. Så, då är det så väldigt bra att det finns människor som har tänkt till och skapat lite alternativa adventskalendrar, så att man kan få något annat! 
 
Jag har nämligen precis beställt en te-adventskalender som kommer erbjuda mig 24 stycken olika te-sorter från 1 december fram till julafton! Åh vad jag är taggad på den här kalendern, jag hoppas på att få små juliga meddelanden på alla te-förpackningar (om annat så är skaparna av kalendern varsågoda att stjäla min idé och fixa det till nästa år) och så hoppas jag såklart på att få väldigt gott te också!
 

Bokmässan!

Just nu är bokmässan i full gång nere i Göteborg och oj vad jag önskar att jag kunde vara där. Några som kanske är där i helgen är de författare som står för de nya julböcker som kommer att ges ut nu i höst och vinter, det är nämligen i vanlig ordning en hel del nyheter.
 
Som med allt när det kommer till julen gäller det att sålla bland alla de saker som finns på marknaden. Jag har gått igenom en hel del boknyheter och bestämt mig för att slänga ett extra öga på följande boknyheter (listan lär förlängas ju längre in i hösten vi kommer men för nu ser det ut som följer).
 
"Julen är en pärs - och alldeles, alldeles underbar" hävdar Per och jag är villig att hålla med.
 
Den här boken lär jag inte kunna motstå, han är ju bra den där Morberg! Alla hans tidigare kokböcker har varit fyllda med bra recept, inspiration och fina bilder. Förlaget hävdar (såklart) att detta är den enda julkokbok man behöver så det bådar ju gott!
 
 
Jag älskar The tale of Peter Rabbit och hoppas på att denna julvariant ska vara lika bra. Boken finns såvitt jag har förstått det inte på svenska men jag tycker att boken kan vara värd ett köp i alla fall. Antingen kan man ägna jullovet till att lära de små barnen engelska tidigt eller så kan man öva sina egna engelskakunskaper och översätta boken eller så kan man bara titta på de fina bilderna!
 
 
Här har vi julboken för den mer politiskt intresserade, Sarah Palins julbok. Eller rättare sagt en julbok för den politiskt och religiöst intresserade. Hon ska tydligen i boken framhäva Jesus roll i julfirandet, uppmärksamma det kommersiella i dagens julfirande, dela med sig av julminnen och familjetraditioner.
 
 
Sagor om julen tycker jag verkar vara en riktigt mysig julbok. Den innehåller dels berättelser om när Pippi Långstrump ordnar julkalas och när Pettson och Findus väntar på tomten. Men även en rad andra berättelser av bland andra Ulf Stark, Carin Wirsén, Måns Gahrton och Petter Lidbeck m.fl.

White Christmas

 
Jultoppen - Topplista