Premiär x 3

Åh, vet ni vad jag gjorde igårkväll? På vägen hem från biblioteket köpte jag med mig risgrynsgröt, clementiner och julmust! Säsongens första alla tre! Sen tände jag ljus och lyssnade på julmusik samtidigt som jag möttes av dessa välbekanta dofter och smaker. Ingenting går upp emot årets första julmust och jag hade faktiskt glömt bort hur gott det är med risgrynsgröt, tills nästa gång ska jag även köpa med mig lite mandel hem!
 
Haha, jag har ingen som helst självdisciplin den här hösten. Inte nog med att jag dricker julmust i oktober så lyssnar jag på julmusik så gott som dagligen och har redan börjat fundera på om jag kanske skulle ta och se en julfilm snart. Men vad gör väl det, jag förespråkar ju trots allt två månaders julfirande! ;-)
 

Morgonlycka

Inatt drömde jag att det var julafton. I drömmen firades julafton förvisso på en teater så helt verklighetstroget var det ju inte men känslan var densamma. Föga förvånande vaknade jag upp alldeles lycklig, sådär jullycklig ni vet!
 
Men hörrni, nu är det mindre än 5 veckor kvar till första advent!
 

Topp 5 Julskivor

En sådan här lista är ju egentligen omöjlig att göra, vissa dagar vill jag ha något helt än det från nedanstående lista medan jag andra dagar tycker att denna topp 5 är helt rätt. Men låt oss säga såhär, denna topp 5 gäller flest dagar på året (i juletid det vill säga). Listan är utan inbördes ordning:
 
Winterland - Sarah Dawn Finer
Jag kommer hem igen till jul - Jubileumsutgåva - Peter Jöback
Julen Er Her - The Real Group
A Christmas Gift For You - A tribute to Phil Spector - Wall of Sound
Tomten har åkt hem - Benny Anderssons Orkester
 
Jag hade himla gärna velat lägga in en renodlad kör-skiva men jag har inget riktigt favoritalbum på den fronten utan blandar friskt från alla möjliga olika i min finfina ultimata jul-playlist på Spotify, prenumerera gärna om ni vill!
 
 
- Ernst
Jultoppen - Topplista