Hur ska ett luciatåg vara?

Jag tittade bara en liten liten stund på luciamorgon på Svt imorse men kom ganska snart på mig själv med att ha en himla massa åsikter om hur ett luciatåg ska vara, eller i alla fall hur det ska se ut.
 
Det som startade de här funderingarna var det faktum att alla i luciatåget på Svt såg ut att ha på sig konfirmandkåpor, kompletta med "krage" och allt! Det är absolut en god tanke att utstyrseln ska vara enhetlig men jag kan tycka att de hade kunnat köpa in vanliga lucialinnen istället.
 
Min andra åsikt gällande luciatåg är att det ser så töntigt (förlåt men jag fann inget bättre ord) ut med stjärngossestrutar. Jag vet inte vad det är men jag har lite svårt för det. Jag vet inte heller riktigt vad de ska ersättas med. När jag gick i luciatåg så hade killarna kostymbyxor och vit skjorta vilket absolut är snyggt men jag gillar ju det faktum att alla har lucialinnen. Så ja, helt enkelt är det så att jag klagar på struten utan att ha något bra alternativ att presentera, men det får ni ta :)
 
Ytterligare en åsikt som jag har gäller valet av lucia. Denna person får givetvis se ut precis hur som helst och ha vilken personlighet som helst men lucian måste vara stabil! Och med detta menar jag att man kanske inte ska välja tjejen med absolut lägst blodtryck i församlingen eller tjejen med absolut mest nerver. Givetvis kan alla ha en dålig dag men som castingperson för lucia bör du välja någon som åtminstone i vanliga fall inte är så känslig. För en lucia som måste gå och sätta sig mitt under konserten är inte jätterolig, vare sig för publiken eller lucian själv.
 
Avslutningsvis vill jag slå ett slag för att tärnorna ska ha breda mörkröda band i midjan (samma sak gäller för lucian) (bandet ska dessutom inte vara knutet i en rosett utan en enkelt knut på sidan, och se för guds skull till att alla har knuten på samma sida alt ett de som står till vänster om lucian har knuten till vänster och vice versa) och krans på huvudet, alltså inget glitter för let's face it, det blir aldrig snyggt!
 
Nu blev ju det här himla långt men det här är åsikter insamlade under många år av luciatittande.
 
Vad tycker ni om luciatågen? Några särskilda referenser?
 
Jag hittade tyvärr ingen bild på ett exemplariskt luciatåg, kanske får jag arrangera ett själv?

Kommentarer:

1 Linda Candygirl:

Band i midjan - ja tack
Lucia ska sjunga - inte stå helt tyst.
Stjärngossar - jepp. och strut är väl helt ok.

2 Ellinor:

Tyckte det såg jättekonstigt ut med konfirmandkåporna. Alla utom själva Lucia hade det vilket gjorde det ännu konstigare. Tycker att alla ska ha band i midjan och ska Lucia tvunget va annorlunda så kör ett bredare band på henne.

Lucia ska sjunga och se glad ut. Detta året sjöng hon, men hon såg inte glad ut. Visst var hon nog nervös, men ett leende kan man trycka fram ändå.

3 Charlotte:

Mitt absoluta favorit inlägg i din blogg!

Svar: Haha, det gäller att välja med omsorg!
Sanna Lindgren

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista