Varde juleljus!

Vi tänder ett ljus i advent. Tänd ett ljus. Nu tändas tusen juleljus. Listan på jullåtar som handlar om ljus kan göras lång och visst hänger julen mycket ihop med just ljus? Själv får jag alltid lite julkänsla när jag känner doften av stearinljus, både själva ljusen i sig och doften av när det är tänt och när man blåser ut det.
 
I helgen var jag nere i Falköping och rotade runt efter lite möbler hemma hos min pappa och hittade då de här fina julgransljusen! Eller okej, själva ljusen var väl inte sådär superfina men asken tyckte jag väldigt mycket om. Hur gammal tror ni att den är? Den talar ju absolut om en svunnen tid då man hade levande ljus i granen men själva asken ser inte jättegammal ut.
 


Den förrädiska påsken

Påsk innebär påskmust och påskbuffé snarlik julmaten om än i en miniatyrversion. Påsken innebär även en sockerkoma snarlik den som infaller under julen. Likheterna är många men ändå är skillnaden så fruktansvärt stor. Jag gillar dock påsken, det är en trevlig och kravlös högtid, men jag kan inte låta bli att känna mig lite smålurad av den där musten. Redan vid första klunken slungas jag tillbaka några månader och börjar längta efter julen och sedan fortsätter jag att göra så till sista flaskan är uppdrucken.
 
Nu blir det nog ingen mer påskmust för mig i år så problemet är i princip borta, men jag känner mig i alla fall tvungen att erkänna att jag just ätit en tallrik risgrynsgröt med kanel. Det var både gott och juligt och kändes faktiskt passande i denna snötäta aprilmånad.
 
Jultoppen - Topplista