Sådant man missar

Efter några timmars morgonplugg bestämde jag mig för att ta en liten paus. Och vad kan vara en bättre pausunderhållning än att kika igenom julkokböckerna och planera vilka recept som ska försöka hinnas med i jul? Jag har nu hittat en hel del recept som jag gärna skulle vilja prova på, utan att det för den sakens skull har blivit för många, men vilka recept det blir det får ni se här allteftersom.
 
Det mest intressanta med det här är dock vad jag hittar i en utav kokböckerna som tidigare helt har gått mig förbi. Jag är själv ganska förvånad över att jag inte uppmärksammat det här under de tre år som jag faktiskt har bläddrat i boken. Bland bilderna i boken finns nämligen en bild på Mikael Persbrandt och Sanna Lundell när de firar jul, fint tycker jag!
 
 
Fotot kommer från boken Monikas Jul

En god jul och ett gott nytt år

Ända sedan jag 2009 förstod att Peter Jöbacks andra julskiva inte skulle säljas mer har jag gruvligt ångrat att jag inte köpte skivan. För inte nog med att den inte säljs i butik så finns den inte heller på Spotify, den enda ljusglimten har varit att några spår har legat ute på YouTube.
 
Men så, för omkring två veckor sedan fann jag en auktion på Tradera med just denna skiva! Jag lade ett högsta bud på 500 kronor för att vara säker på att få den vid en eventuell sista-minuten-budgivning och hoppades innerligt att ingen skulle bjuda upp till 490 eller än värre, 510!
 
Efter en vunnen auktion landade den idag på min dörrmatta och håller på att lyssnas igenom just i detta nu! Sedan åker den upp på skivsamlingshyllan tills julmusiklyssnandet börjar på riktigt.
 
Åh vilken glädjens dag!
 

Blossa 2012

Idag avslöjade Blossa årets glöggsmak, Yuzu Ingefära. Personligen tycker jag att det låter som en spännande mix och det ska bli intressant att se hur det smakar!
 
 
Ni som följt bloggen ett tag vet att jag inte är någon vidare starkvinsglöggsälskare, jag är ett betydligt större fan av saftglöggerna! Så gissa om jag blev glad då jag såg att Blossa i år även lanserar en alkoholfri glögg som är baserad på vin!
 
 
Missa inte att gå in på Blossas hemsida och ladda ner deras pressmeddelandemapp, där finner ni en massa spännande recept att inspireras av!
Jultoppen - Topplista