Svt-inspelning

Jag gick upp tidigt imorse för att hinna städa och sätta upp allt allt allt julpynt idag, och färdigt hann jag! Så nu är adventsstjärna, adventsljusstake, julgardiner och gran framme! Så himla härligt att ha allt klart och bara gå runt och känna in julen! Snön har förresten fortsatt att falla här i Uppsala hela dagen, inte en enda gång har det varit uppehåll, perfekt för julkänslan! 
 
Jag tog i alla fall en paus under dagen och smet då iväg till domkyrkan för att kolla in Svt:s luciamorgon som spelades in där idag. Det var mycket folk men jag lyckades ändå få en ganska bra plats. Självklart var det vackert och eftersom det var första julkonserten för i år så blev det såklart lite extra starkt. Benny Andersson och Helen Sjöholm var i vanlig ordning världsklass även om jag önskat att de medverkat lite mer än vad de gjorde. Produktionen bad oss att inte avslöja vad som händer under konserten så det ska jag inte göra utan ni får titta själva den 13:e, för det antar jag att ni har tänkt göra?
 Julgransvernissage på Birger Jarl

Gårdagens pressfrukost arrangerades av Michael Bindefeld och hotell Birger Jarl och bjöd på en minst sagt julig stämning. Skumtomtar, glögg och 10 stycken fantasifullt designade julgranar var några utav upplevelserna.
 
Granarna står kvar i hotellets lobby fram till den 20:e december, jag tycker att ni ska ta en sväng förbi om ni är i Stockholm!
 

Lisa Wikander för Mes Dames med sin gran "Handen i handsken"

Stressgranen var fylld med post-it lappar, snabbmatskartong, kaffemugg och cigarettpaket.Petra Tungårdens enkla men ack så snygga gran som hon berättade är ihopsatt med ett riktigt superklister!En hatt-gran.

Fadi el Khoury har gjort denna och den här granen gillade jag verkligen, kanske främst med anledning av de fina apelsinerna.

 
Bondage-granen "Fifty shades of gran"En uppochnedvänd gran med fina guldglittriga dekorationer!Gran med inspiration av det samiska hantverketÅrets första glögg för min del!

 
På plats träffade jag på två fina julbloggarkollegor, Erica och Helena, vilket såklart var supertrevligt!

En lång dag och lycka

Jag började dagen med en pressfrukost på Birger Jarl för julgransvernissagen som ställs ut där. Sedan tog jag tåget tillbaka till Uppsala för basgruppsmöte och seminarie. Nu i eftermiddag har jag renskrivit och läst för att om möjligt försöka förstå seminariet, det har väl gått sisådär.
Men vad gör väl det när dagen som jag längtat så mycket efter snart är här, imorgon ska jag äntligen få julpynta! Jag ska få ställa fram allting och kanske främst, jag ska få klä min lilla julgran!
 
Nu ikväll ska jag se en julfilm som jag helt har missat tidigare, Polarexpressen! Den har fått goda recensioner av de som jag pratat med så jag hoppas på en riktig bra julfilm. Till detta njuter jag av julmust och mina dajmtryfflar. Och snart kan jag nog ta mig en vörtbrödsmacka också, för plåten med tre (snart) härliga bröd åkte just in i ugnen.
 
Och ute faller snön.
 
Lycka.
 
 
Och av allt det fina jag har runt mig just nu så får ni en bild på brottsplatsen. Ibland glömmer jag av konceptet att städa undan medan jag bakar.
Jultoppen - Topplista