På tal om...

Pepparkaksbak! Idag har jag gått och funderat lite på mitt pepparkaksbak som jag har planerat att ha i år och jag har kommit på att jag nu när jag har flyttat hemifrån inte har en endaste pepparkaksbaks-grej! Så, förutom kavel och typ mjöl så måste jag också köpa pepparkaksformar! Jag har tittat på formar tidigare år men aldrig köpt i och med att jag har haft det hemma men nu är det alltså dags att verkligen köpa!

Jag har kollat runt och ja, det finns hur mycket som helst! Massvis med konstiga och icke-juliga formar som jag nog inte kommer att köpa. Nej, jag kommer att dels satsa på en uppsättning med de klassiska formarna (hjärta, stjärna, gris, gubbe, gumma, pepparkaksgubbe) och sen kommer jag även att köpa några med musik-form. Efter mina år med piano, sång, lite fiol och kör så känns det helt rätt. Dessutom tycker jag faktiskt att musiken spelar en stor roll under julen.

Vad har ni för formar hemma och vad tänker ni köpa för nya i år?

Kommentarer:

1 Victorias Jul:

Tycker också bäst om de klassiska motiven. Jag hade turen att få två stora burkar med formar av min mamma så jag behöver inte köpa några nya.

2 Lina:

Åh, jag älskar pepparkaksformar och allt som har med pepparkaksbak att göra för den delen.. Jag har de senaste åren köpt några nya figurer; bl.a. en katt och ett litet hus, men jag annars tycker jag nog mest om de klassiska. Dock har jag märkt efter att ha pratat med andra att figurer som är klassiker för mig, kanske inte är det för någon annan. För mig är de klassiska de som har har växt upp med :)

Kommentera här:

Jultoppen - Topplista